ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Αισιοδοξία ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση

Ν. Παππάς: Αισιοδοξία ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις 20 Φεβρουαρίου έθεσε πως ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με το ΔΝΤ στη θέση του συμβούλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου και επιβεβαίωσε πως ο προέδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έλαβε πρωτοβουλία με στόχο να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, να θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και το θέμα των μέτρων μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ να παραπεμφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο και η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι το οποίο είναι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε ο Γιούνκερ είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη στη θέση του εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς που έχουν και την δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο», είπε μιλώντας στον realfm97,8.

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός τόνισε:

«Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών εάν δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση ο Ν. Παππάς απάντησε κατηγορηματικά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Η χώρα θα έχει μπει σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και ποιος ανέλαβε να την ξελασπώσει»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ