ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω την ρύθμιση για τα μπλοκάκια

Κ. Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω την ρύθμιση για τα μπλοκάκια
Eurokinissi

Ο Κυριακός Μητσοτάκης καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών, χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφική» και τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε».

Υποστήριξε ακόμη πως «οι επιπτώσεις είναι δυστυχώς δραματικές, λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτίναξη της μαύρης εργασίας, μετανάστευση επαγγελματιών και επιχειρήσεων», προσθέτοντας πως, «ιδιαίτερα πλήττονται όμως οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι με μπλοκάκι που μαζικά τα κλείνουν επειδή αναγκάζονται να καταβάλουν διπλές εισφορές».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι:

Το μήνυμα που στέλνουμε μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Πάρτε πίσω τώρα αυτή την καταστροφική ρύθμιση. Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών ώστε να ανασάνει η οικονομία, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Παράλληλα, με ένα tweet τοποθετήθηκε στο ζήτημα με τα μπλοκάκια και ο Σταύρος Θεοδωράκης, γράφοντας πως: «Εντός της ημέρας νέα ρύθμιση που θα εξηγεί την ρύθμιση που έγινε για να ρυθμίσει τον νόμο για τα μπλοκάκια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ