ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ επέρριψε ο Σπίρτζης

Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ επέρριψε ο Σπίρτζης
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων έχουν κοστίσει περισσότερο από την εισιτηριοδιαφυγή» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης αποκαλύπτοντας ότι τα κυκλώματα έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στο ΜΕΤΡΟ είχαν αρχίσει από το 2012 και η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα.

«Από το 2012, ίσως και νωρίτερα, είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στο ΜΕΤΡΟ και παρότι είχαν συνταχθεί δύο εκθέσεις, στις οποίες καταγράφονταν συγκεκριμένες παρανομίες, η προηγούμενη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τον τρόπο καταμέτρησης των εισιτηρίων», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι.

Σε ότι αφορά στην εισιτηριοδιαφυγή εκτίμησε ότι με την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τον Ιούνιο, θα δοθεί μία ανάσα στα μέσα μεταφοράς, ώστε να μπορούν να ασκήσουν και κοινωνική πολιτική.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, καθώς δεν δίνονται πληροφορίες για τις μετακινήσεις των πολιτών και τα όποια στοιχεία θα είναι διασφαλισμένα σε διαφορετικές βάσεις δεδομένων, ώστε να μην μπορεί να γίνει διασταύρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ