ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε

Σπίρτζης: Τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε

«Τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε», ανέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης και ανέφερε ότι έχει προσφύγει στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προκειμένου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην ανάληψη της 4ης Κοινοπραξίας του οδικού άξονα Πάτρας- Πύργου.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιτέθηκε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που «ειδικεύονται στο να φτιάχνουν λάσπη, παρότι δεν είναι οικοδόμοι» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πόρισμα για το τμήμα Κυλλήνη – Βάρδα θα είναι «kinder έκπληξη για τη ΝΔ».Σε παρέμβασή του στην επιτροπή όπου ενημέρωνε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Βούρδας, ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε απευθείας ανάθεση, αλλά διαγωνισμός στον οποίο δόθηκαν εκπτώσεις της τάξης του 50%, όταν για την Ολυμπία Οδό οι εκπτώσεις ήταν περίπου 0%. Εξήγησε ακόμη ότι πολιτική του υπουργείου είναι να παίρνουν έργα και μικρότερες εταιρείες.

«Μόλις οι επιθεωρητές ολοκληρώσουν το πόρισμα ή θα πρέπει εγώ να παραιτηθώ ή θα πρέπει κάποιοι να δεχτούν την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας γιατί θα τους έχει γίνει μήνυση για συκοφαντία», είπε και πρόσθεσε: «τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε. Πήρε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολύ μεγάλα έργα, το μετρό στην Αθήνα κ.ά.. Έχει μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων με τον κ. Θεοδωρικάκο που είναι σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ