ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 29 βουλευτών της ΝΔ για το Documento και Καλογρίτσα

Ερώτηση 29 βουλευτών της ΝΔ για το Documento και Καλογρίτσα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει η εφημερίδα «Documento» με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 29 βουλευτές της με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ερώτηση τους προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν απαντήσεις για την προέλευση και τη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento», αναφέροντας ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.

«Από πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης», σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του Υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής.

«Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ’ ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής», επισημαίνουν και καλούν τους δύο υπουργούς να απαντήσουν –μεταξύ άλλων- στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγχθεί η προέλευσή τους;
  2. Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος των δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να κατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις.
  3. Υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ