ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμυράς: O Μητσοτάκης θα είναι χίλιες φορές καλύτερος από τον Τσίπρα

Αμυράς: O Μητσοτάκης θα είναι χίλιες φορές καλύτερος από τον Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η τακτική των "καθυστερήσεων" που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση ένωσε τους δανειστές ανεβάζοντας τον λογαριασμό για τους πολίτες», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και προσθέτει ότι «εάν τελικώς ο κ. Τσίπρας φτάσει σε συμφωνία, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα».

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι σημειώνει ότι «ο κόσμος που μάς ψήφισε το 2015 ζητά καθαρή μεταρρυθμιστική πολιτική από εμάς χωρίς προσωπικές ατζέντες από κανέναν».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνει ότι «καμία απολύτως συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με μία κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλες τις κακές πρακτικές της Μεταπολίτευσης, προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στη χώρα με τις μαγκιές του 2015 και την τωρινή ιδιότυπη ακυβερνησία, κομματικοποίησε το κράτος και κρατικοποίησε το κόμμα».

Η δήλωση- έκπληξη του Αμυρά

Ο Γιώργος Αμυράς υποστηρίζει ότι «ο Μητσοτάκης θα είναι χίλιες φορές καλύτερος από τον Τσίπρα» και αποκαλύπτει ότι τον ενδιαφέρει ο Δήμος Αθηναίων εκτιμώντας ότι «η Αθήνα αδικείται και από τον δήμαρχό της και από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν περαστικοί και κάτοικοι».

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση που έγινε στον Γιώργο Αμυρά για την "συνεργασία" με την ΝΔ και η απάντηση που έδωσε.

Ερ. Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετεκλογικά με την ΝΔ αν είναι το πρώτο κόμμα; Πώς σχολιάζετε το προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο;

Απ. Γιατί όχι; Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ο «ενοχλητικός οίστρος» για αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα των επαγγελμάτων, απελευθέρωση των αγορών, βελτίωση της λειτουργίας του κράτους ώστε να είναι φιλικό στον επενδυτή, και επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα. Όποιος πιστεύει σε αυτά και τις δεκάδες άλλες μικρές ή μεγάλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν στον τουρισμό, τη μεταποίηση, στα σχολεία, τον αγροτικό κόσμο, και δεν βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από όλα είναι ευπρόσδεκτος προς συνεργασία. Μόνο έτσι θα απομακρύνουμε τα μέτρα λιτότητας και θα κάνουμε την οικονομία ανταγωνιστική και τη ζωή των πολιτών ανθρώπινη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Μητσοτάκης θα είναι χίλιες φορές καλύτερος από τον Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ