ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Σε καλό δρόμο η υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου «Π. Μελάς» στον δήμο

Π. Καμμένος: Σε καλό δρόμο η υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου «Π. Μελάς» στον δήμο
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο στάδιο να κλείσει η συμφωνία για παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο, με τις προϋποθέσεις ότι θα δοθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και θα δημιουργηθούν εντός αυτού δύο Μουσεία, ένα για την Εθνική Αντίσταση και ένα για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, βρίσκεται η υπόθεση του πρώην στρατοπέδου, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ καλή συμφωνία για το θέμα του στρατοπέδου Παύλου Μελά. Προχωρούμε σε αντιπαροχή, από τη μεριά της πολιτείας, με παράδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά προς τον Δήμο Παύλου Μελά, σε δημιουργία τουλάχιστον 100 κατοικιών για τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός, κατά την τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος 22 κατοικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε χώρο του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση για το θέμα με την επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Προ ημερών, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι την ανακοίνωση της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις επόμενες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Θεσσαλονίκη το οποίο ωστόσο δεν είχε ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε άλλα αιτήματα που υπάρχουν για πρώην στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Εδώ στη Θεσσαλονίκη επειδή υπάρχουν πολλά αιτήματα για παράδοση χώρων των Ενόπλων Δυνάμεων προς την Περιφέρεια ή Δήμους η απόφαση μας είναι ξεκάθαρη. Θα έχει απόλυτη προτεραιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενοικιάζει τους χώρους αυτούς, αλλά δεν πρόκειται να δοθεί κανένας χώρος αν δεν ικανοποιεί το 5% της αντικειμενικής αξίας τον χρόνο.

Χρήματα τα οποία δεν πηγαίνουν σε εξοπλιστικά προγράμματα, πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ