ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία Πιτσιόρλα πως θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Αισιοδοξία Πιτσιόρλα πως θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε πως «θα ξεπεράσουμε τον τελευταίο σταθμό και θα κλείσουμε την αξιολόγηση».

Ο υφυπουργός βρέθηκε σε μια εκδήλωση για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας και πρώτου ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) στην Ελλάδα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας. Από εκεί, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί και να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα απ’ τις διαφωνίες των δανειστών μεταξύ τους, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, όμως, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα.

Επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε: «Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί και να βγούμε από την επιτήρηση. Βρισκόμαστε στο τελευταίο σημείο, στον τελευταίο σταθμό και πρέπει να τον ξεπεράσουμε. Και θα το ξεπεράσουμε κλείνοντας τώρα την αξιολόγηση, μπαίνοντας στην ποσοτική χαλάρωση και δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα θετική γύρω από την οικονομία μας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, και πολλές δυνατότητες τις οποίες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για να πάμε μπροστά.

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα και πρέπει να έχουμε παραδείγματα για να αναδεικνύουμε την Ελλάδα της δημιουργίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ