ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Σημείο αναφοράς η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

Αποστόλου: Σημείο αναφοράς η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τους παραγωγούς, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με εκπροσώπους συλλόγων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου, αφού χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι σημείο αναφοράς αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και προς τούτο απαιτούνται παρεμβάσεις σε θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το κόστος παραγωγής και την καλύτερη οργάνωση.

«Σε αυτήν την κατεύθυνση, ως υπουργείο θα δώσουμε μάχες την επόμενη περίοδο», είπε. «Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των λαϊκών αγορών και επειδή προς τούτο έχουμε ένα σχέδιο νόμου σε εξέλιξη, τέθηκαν ζητήματα που χρειάζεται να διορθωθούν. Εμείς θα τους στηρίξουμε και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο», πρόσθεσε.

Για συνάντηση σε θετικό κλίμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος. «Αυτό που μας αφορά περισσότερο, είναι ότι το 80% των αγροτών λαμβάνουν μόλις το 20% των ενισχύσεων και ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της νέας διαβούλευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα μεταφερθούν ποσά από τους μεγάλους αγρότες στους μικρούς. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, διότι πριν δυο-τρία χρόνια δεν παίρναμε καμία επιδότηση», είπε.

Ο κ. Μόσχος σημείωσε ακόμα ότι συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται του κόστους παραγωγής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας των λαϊκών αγορών, ενώ από την πλευρά τους κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως η επαναλειτουργία των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, από την οποία «ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να εξοικονομήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ