ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκ.Έτινγκερ: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τα περισσότερα απ' όλους

Γκ.Έτινγκερ: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τα περισσότερα απ' όλους
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο περιθώριο της 53ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, ο βουλευτής των χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γκίντερ Έτινγκερ τάχθηκε κατά του Grexit και υποστήριξε πως την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα έγιναν οι περισσότερες κινήσεις προς την αλλαγή. 

«Θα ήταν κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν θα έδινε στους Έλληνες χρήματα, εάν δεν βρισκόταν πίσω η αλληλεγγύη των χωρών (της Ε.Ε.). Δεν πιστεύω στο Grexit», είπε.

Μιλώντας στη γερμανική Huffington Post συνέχισε την «υπεράσπιση» της χώρας τονίζοντας πως μπορεί οι «Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ».

Ο Γερμανός πολιτικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εκφράζοντας την αντίθεση του στην θέσπιση νέων μέτρων λιτότητας.

«Πρέπει να βγάλουμε τα γερμανικά γυαλιά και να αντιληφθούμε τι μπορούμε να ζητάμε, όπως λ.χ. ακόμα περισσότερες οικονομίες, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, διότι σε αυτά τα ζητήματα θα έχουμε φτάσει πολύ γρήγορα στα όρια. Ήδη, βρίσκονται πολλοί στην Ελλάδα στα όρια της φτώχειας».

«Καθημερινά πείθουμε περισσότερους πολίτες ότι η αλλαγή των δομών και οι οικονομίες υπήρξαν μεν πολύ επώδυνες και σκληρές, αλλά τα αποτελέσματα είναι θετικά», είπε ερωτώμενος για την αυξανόμενη αντίθεση των Ελλήνων πολιτών κατά της λιτότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ