ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός στο Βερολίνο

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός στο Βερολίνο
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το ταξίδι του στο Βερολίνο, εξαπολύει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της λέγοντας πως είναι «αδιανόητο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας ευρωπαϊκής χώρας, να συνομιλεί με πρόεδρο κυβερνώντος κόμματος και αρχηγό κυβέρνησης στο εξωτερικό, με μοναδικό σκοπό να διαβάλει την κυβέρνηση της ίδιας του της χώρας».

Όπως αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ακυρώνοντας κάθε λογική, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για τις "υπερβολικές απαιτήσεις" των δανειστών φταίμε εμείς», συμπληρώνοντας :

Τι άλλο έκανε ο αρχηγός της ΝΔ στη Γερμανία; Εμφανίστηκε ως εν αναμονή πρωθυπουργός, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Κι ενώ κατηγόρησε για τα πάντα την ελληνική κυβέρνηση –μιλώντας για επτά χρόνια κρίσης λες και αυτός είναι άμοιρος ευθυνών ως υπουργός –για τις εκλογές που εδώ ζητά κάθε τρεις και λίγο, ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν είπε κουβέντα.

Όσον αφορά το αυριανό κρίσιμο Eurogroup, η υπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και η λογική, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία. «Παραλογισμοί πάσης φύσεως, εμμονές και εγωισμοί, πολιτικά πείσματα και εκβιασμοί, σχεδιασμοί για ολοκληρωτικά ηττημένους, δεν έχουν ούτε χώρο, ούτε χρόνο επί του προκειμένου», λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρει πως όλο και περισσότεροι πολιτικοί και οικονομολόγοι, πρώτης γραμμής, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή στοιχίζονται με την Ελλάδα και αφήνει αιχμές για τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις :

Όσον αφορά αυτούς που επιμένουν, ως τέττιγες το φθινόπωρο, να επαναλαμβάνουν με τη μονότονη κουστωδία τους τα περί Grexit, να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και μετά από μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, απαντά ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά μέτρα, επιδιώκοντας μια συμφωνία σε όλο το πακέτο. «Αν η ελληνική κυβέρνηση κρατάει αυτή τη διαπραγματευτική στάση, τηρώντας κάποιες σταθερά αμετακίνητες κόκκινες γραμμές, είναι γιατί θέλουμε πράγματι να βγούμε από αυτή την κατάσταση με την κοινωνία όρθια», απαντά η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει ουσιαστικές τις θετικές αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στο πεδίο της οικονομίας και τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθούν και στη ζωή των πολιτών, καταρχήν στους ασθενέστερους. «Οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν μέρα τη μέρα ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και αγρυπνούν να αποτρέψουν τα σχέδια όσων καιροφυλακτούν να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς που χρεοκόπησε τη χώρα», δηλώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείσα για το αν η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αν αυτό απαιτεί ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες απαντά: «Η χώρα έχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάτασης, το οποίο εκφράζεται στην προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι κατηγορηματική: «Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και ως εκ τούτου νομιμοποιείται να εξαντλήσει την τετραετία».

Αναφορικά με την απογοήτευση των πολιτών, όπως κατεγράφη στην τελευταία δημοσκόπηση, δήλωσε σκωπτικά:

Η ΝΔ διεκδικεί την εξουσία με δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία με την ψήφο των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ κέρδισε όλες τις δημοσκοπήσεις και έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ