ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι στην άρση της ασυλίας Αυλωνίτου - Καββαδά είπε η Βουλή

Όχι στην άρση της ασυλίας Αυλωνίτου - Καββαδά είπε η Βουλή

«Όχι» στην άρση της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου και του Θανάση Καββαδά είπε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας το αίτημα των εισαγγελικών αρχών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε μηνυθεί για χειροδικία από τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Σταύρο Χάτζο –είχε καταγγείλει ότι τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες- απουσίαζε από τη συνεδρίαση, επικαλούμενη ανειλημμένες υποχρεώσεις. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 143 βουλευτές είπαν όχι στην άρση της ασυλίας της, 42 είπαν ναι, ενώ 5 δήλωσαν παρών.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε με 133 ψήφους να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Καββαδά για υπόθεση που αφορά στην περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λευκάδας, όταν είχε δοθεί άδεια σε καντίνα να στήσει σε παραλία του νησιού. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκαν 55 βουλευτές, ενώ 2 δήλωσαν παρών. Ο ίδιος στην τοποθέτησή του ζήτησε να καθίσει στο σκαμνί, όπως και οι συνάδελφοι του, δημοτικοί σύμβουλοι, που δεν καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ