ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόταση του Die Linke για Grexit που… «άναψε φωτιές» στην κυβέρνηση

Η πρόταση του Die Linke για Grexit που… «άναψε φωτιές» στην κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Φωτιά» έχει βάλει στο πολιτικό τοπίο η πρόταση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού αριστερού κόμματος «Die Linke», Σάρα Βάγκενκνεχτ για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ, πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για τον λαό της» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός, μιλώντας στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε, θα είναι πιο εύκολη».

Στο ίδιο πλαίσιο, κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι εξαπατά τον γερμανικό λαό, καθώς «ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει, ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

Παράλληλα, αναφερόμενη στα χρήματα των τριών προγραμμάτων βοήθειας, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

Αντίδραση από την ΝΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και με ανακοίνωση που εξέδωσε ρωτά τον Πρωθυπουργό αν έχει γνώση ο Αλέξης Τσίπρας για την επίσημη θέση του «Die Linke».

«Η επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ, προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο.

Είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του “Die Linke”, όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του;», αναφέρει στην ανακοινώση της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

Συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του;

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το “Die Linke” στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς;

Σε κάθε περίπτωση να υποθέσουμε πως το “Die Linke” ανήκει πλέον στους “ακραίους κύκλους της Ευρώπης, στους προδότες και τους ανόητους”, όπως πολλάκις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ