Τα... γερμανικά του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Παρότι ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας ήταν απών από την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τα τεκταινόμενα του Eurogroup της Δευτέρας, αναδείχθηκε σε έναν από τους πρωταγωνιστές της συζήτησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην «Ώρα του πρωθυπουργού» αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον μάλιστα για «αντιπατριωτική στάση». Προσέχω τα λόγια μου, τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως είναι πολύ συνειδητοποιημένος για τα όσα λέει.
Μίλησε για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και τις συναντήσεις του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τις μέρες που οι διαπραγματεύσεις ήταν σε πλήρη εξέλιξη και κρίση καμπή, και χρησιμοποίησε μια γερμανική λέξη για να χαρακτηρίσει την στάση του.
«Στη γερμανική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που δεν μεταφράζεται στα ελληνικά. Λέγεται Fremdschämen και σημαίνει «ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος». Εγώ θέλω με αυτή τη λέξη να αποδώσω αυτό που νιώθω για τη στάση του Μητσοτάκη στο Βερολίνο λίγο πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Γιατί αυτή είναι μια στάση αντιπατριωτική».
Επισήμανε ότι στην αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει όλοι ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτύγχανε τους στόχους της και ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Ακόμη κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για έλλειψη στρατηγικής και αφωνία και τον αρχηγό της πως κρύβεται.
Διερωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ένας εκ «των πρωταγωνιστών στα καταστροφολογικά σενάρια» για τα αποτελέσματα του Eurogroup, δεν μιλά πλέον.
Αναφορικά με την ασθένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον κρατά μακριά από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ο πρωθυπουργός ήταν και πάλι δεικτικός, καθώς αποκάλυψε πως τον είδε στα εγκαίνια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ευχήθηκε περαστικά.
Διαβάστε επίσης:
Α.Τσίπρας: Πήγε και στη Νικολούλη για να βρει τον Τσακαλώτο η ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει την Βουλή για την συμφωνία Eurogroup
Άνω Λιόσια: Δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 72χρονου - Ισχυρίστηκαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία
18:03
Βλάβη στην ηλεκτροδότηση κέντρου επικοινωνιών «καθηλώνει» μεγάλο αριθμό τρένων στη Βρετανία
17:53
Σαμοθράκη: 15χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι στη Γριά Βάθρα - Κάλεσε η ίδια το 112
17:42
Μήνυμα 112 για πυρκαγιά στην Κρήνη της Λάρισας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
17:33