ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παππάς είδε από κοντά στις Κάννες τον ελληνικό δορυφόρο

Ο Παππάς είδε από κοντά στις Κάννες τον ελληνικό δορυφόρο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τις εγκαταστάσεις της Thales Alenia στις Κάννες, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης και ελέγχου ο Hellas Sat 3, επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός μπόρεσε να δει τον νέο ελληνικό δορυφόρο, πριν μπει στις συσκευασίες αποστολής για τη γαλλική Γουϊάνα, από όπου θα γίνει η εκτόξευσή του στις 28 του προσεχούς Ιουνίου.

Την «ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών κατά τον προγραμματισμό» εξέφρασε ο Νίκος Παππάς με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε :

«Η Ελλάδα γυρίζει πλέον σελίδα συνολικά, σε ό,τι αφορά στην πολιτική της για την αξιοποίηση του διαστήματος και των διαστημικών εφαρμογών.

Με τη συγκρότηση της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας θα είμαστε σε θέση να έχουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για το διάστημα, να προσελκύσουμε ξανά τα λαμπρά ελληνικά μυαλά τα οποία εργάζονται, δουλεύουν, ερευνούν και παράγουν στο εξωτερικό και να αποδώσουμε στη χώρα μας αυτό που δικαιούται και αυτό που της αξίζει» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τον νέο δορυφόρο, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο όλες οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται και που αφορούν πολλούς τομείς όπως: την εξυπηρέτηση αμυντικών πτυχών της χώρας, την πρόληψη καιρικών φαινομένων, την πρόληψη πλημμυρών, τον έλεγχο συνόρων και ακόμα, την παρακολούθηση πυρκαγιών, γιατί ο Hellas Sat 3 έχει τη δυνατότητα να ενώσει κάμερες για την παρακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ