ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπίρτζης δεσμεύεται ακόμα και για 14η σύνταξη εάν…

Ο Σπίρτζης δεσμεύεται ακόμα και για 14η σύνταξη εάν…
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi

Μετά την 13η σύνταξη μέλος της κυβέρνησης κάνει λόγο και... για 14η σε περίπτωση που η χώρα επιτύχει τα απαιτούμενα πλεονάσματα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης για όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ την διαβεβαίωση του Μεγάρου Μαξίμου πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Απαντώντας για τις πανηγυρικές δηλώσεις του μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στις οποίες συνέκρινε την συμφωνία με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, τόνισε πως στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία.

Η συμφωνία της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωομάδας ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εκτίμησε ο υπουργός.

Αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής και τις καταγγέλλεις περί χαριστικών δανείων, ο κ. Σπίρτζης είπε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος ακόμη και από «70 εισαγγελείς» και άφησε αιχμές τονίζοντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

Οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων (Τσίπρας - Καμμένος) είναι «θαυμαστές», σύμφωνα με τον υπουργό, που αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και την αναταραχή που είχαν δημιουργήσει.

Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την «βαθύτατη» εκτίμησή του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και επεσήμανε πως μια συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι δυνατή μόνο όταν αποκοπεί από τα βάρη που συνοδεύουν το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Χ. Σπίρτζης: Eurogroup όπως λέμε... απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ν. Φίλης: Προγραμματική συνεργασία με το Κέντρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ