ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά της Άγκυρας

Κουμουτσάκος για Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμπεριφορά της Άγκυρας
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Άγκυρας ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ παράλληλα ζητά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο αντίδρασής της απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις της 'Αγκυρας.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της 'Αγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες". Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια.

'Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη πλέον, τουρκική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».

Ο τoμεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, συμβουλεύει τέλος την κυβέρνηση, σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μιλάει μόνο το ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Τσαβούσογλου: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από τον κακομαθημένο υπουργό»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ