ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η Ελλάδα θα καλύψει το χαμένο έδαφος στα νέα δίκτυα επικοινωνιών

Παππάς: Η Ελλάδα θα καλύψει το χαμένο έδαφος στα νέα δίκτυα επικοινωνιών
EUROKINISSI

Από την Βαρκελώνη, όπου βρέθηκε, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα συνάδει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα των νέων δικτύων επικοινωνιών και στο Διαδίκτυο των πραγμάτων, αλλά και θα τις ξεπεράσει.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός τόνισε πως θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει μέχρι σήμερα από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες στο τομέα αυτό, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έγκαιρη ανάπτυξη των νέων δικτύων επικοινωνιών.

Η ανάπτυξη θα έχει καταλυτικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της χώρας προκειμένου να εκμεταλλευθεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Τη γεωγραφική της θέση, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχύσει τον ρόλο της ως κόμβος προς την ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής και της ΝΑ Ευρώπης για όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν με την υιοθέτηση των νέων δικτύων είναι πολλές και θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι καμιά περιοχή της Ελλάδος δεν θα αποκλειστεί από το να έχει πρόσβαση στα δίκτυα αυτά και επακόλουθα στις εφαρμογές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και την ανταγωνιστικότητα επιμέρους τομέων της οικονομίας.

Η συνταγή για να μείνει πίσω από το νέο κύμα ανάπτυξης μια περιοχή της χώρας είναι ακριβώς να μείνει εκτός σύνδεσης με δίκτυα υψηλής ταχύτητας. Τότε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι μπορεί να έχεις θέσει τις βάσεις για τις νέες εντεινόμενες περιφερειακές ανισότητες, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει ώστε να μην συμβεί αυτό.

Διαβάστε επίσης:

MWC 2017: Ο Νίκος Παππάς εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο

Δυναμική η ελληνική παρουσία στο MWC 2017

ΔΗΜΟΦΙΛΗ