ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδική εκδήλωση για τα 70 χρόνια ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου (pics)

Ειδική εκδήλωση για τα 70 χρόνια ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου (pics)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με εκτενείς αναφορές στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα διάνθισαν τις ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί που πήραν το λόγο στην ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την στήριξη του Κοινοβουλίου στην απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.

«Η Δωδεκάνησος αν και ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό το 1947 ήταν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού και καμία ξένη κυριαρχία δεν κατάφερε να αλλοιώσει την ταυτότητα της», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης και φωτογραφίζοντας την Τουρκία τόνισε ότι αυτή την ιστορική αλήθεια δείχνουν να αγνοούν εκπρόσωποι κάποιων λαών στη δική μας εύφλεκτη περιοχή.

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει τα αυτονόητα σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας αναφορές στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, επεσήμανε πως «παλικαρισμοί και ευκαιριακοί τυχοδιωκτισμοί κατά το παρελθόν έφεραν την εθνική καταστροφή» και πως η «δύναμή μας βασίζεται στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια».

4064252

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Να είμαστε σοβαροί ρεαλιστές και αξιόπιστοι. Αυτό ήταν το θεμέλιο των μεγάλων επιτυχιών ήταν και η βάση της πολιτικής των δύο μεγάλων ηγετών Ελευθέριου Βενιζέλου και Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό οφείλουμε να δείχνουμε και σήμερα», είπε.

«Εβδομήντα έτη μετά την ένωση, η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα διπλωματικά και επιχειρησιακά σε κλίμα ομοψυχίας. Διεκδικώντας την ενεργή στήριξη ΕΕ και παγκόσμιας κοινότητας ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας. Η Ελλάδα και νησιωτική Ελλάδα δικαιούται να περιμένει μια έντιμη πολιτική για το προσφυγικό», ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Βουλής.

4064304

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την πρόταση να υιοθετήσει η Βουλή ένα από τα μικρονήσια της Δωδεκανήσου που φυλούν Θερμοπύλες, διατύπωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος , σημειώνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση στέλνει ένα μήνυμα σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την εθνική μας κυριαρχία.

Να εγγυηθεί η Ελλάδα «σήμερα» τα Δωδεκάνησα γιατί υπάρχει απειλή, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως πατριωτισμός δεν είναι ο λαϊκισμός και διχαστικός λόγος, προσθέτοντας ότι στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας δεν χωρούν τσαμπουκάδες, απειλές και εκβιασμοί.

4064263

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

4064253

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

4064254

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ