ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θερμό επεισόδιο» Καμμένου - Θεοχαρόπουλου στη Βουλή

«Θερμό επεισόδιο» Καμμένου - Θεοχαρόπουλου στη Βουλή

«Θερμό επεισόδιο» ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα εξοπλιστικά προγράμματα με τον Πάνο Καμμένο και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να ανταλλάσουν βαρύτατες προσωπικές κατηγορίες.

Αφορμή στάθηκε η υπερασπιστική αναφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη για τη στάση του στην κρίση των Ιμίων και η ευθείες βολές κατά του Πάνου Καμμένου για έλλειψη σοβαρότητας και ψυχραιμίας στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Είστε κι εσείς απρόβλεπτος παράγοντας, οι αντιδράσεις σας προκαλούν περισσότερη όξυνση, σοβαρευθείτε, τα εθνικά θέματα απαιτούν ψυχραιμία», υποστήριξε και ζήτησε «εθνική στάση, μακριά από εθνικολαϊκισμούς και πατριδοκαπηλίες».

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι πίσω από κάθε δικογραφία βρίσκονται στελέχη της τότε κυβέρνησης. «Είστε απόγονος μιας παράταξης που είχε τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου, τον Σμπώκο κι άλλους, ληστέψατε τη Ελλάδα, έπρεπε να ντρέπεστε και να απολογείστε... Να απολογείστε για όλους τους κρατούμενους συναδέλφους σας, άντε μπράβο...», είπε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Θανάση Θεοχαρόπουλου. «Κάτσε κάτω ρε, να απολογείσαι και να ζητάς συγνώμη...», άρχισε να φωνάζει ο Πάνος Καμμένος, που υπερασπίστηκε τη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

theoxaropoulos

Με αφορμή δε, δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε πως «τσόντα» ήταν η ΔΗΜΑΡ, καθώς «τσόντα σημαίνει να πηγαίνεις δίπλα σε ένα κόμμα και να κολλήσεις».

Σε ότι αφορά στην ουσία της επίκαιρη ερώτησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε πως όλα τα προγράμματα θα περάσουν από την επιτροπή Εξοπλισμών και το ΚΥΣΕΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ