ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για όλους και για όλα

Καμμένος για όλους και για όλα

Ευθείες βολές στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιπολιτευτική γραμμή που χαράσσει και το «όχι» σε μέτρα και αντίμετρα, εκτόξευσε ο Πάνος Καμμένος.

Λίγο μετά την άγρια κόντρα του με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως είναι παράλογο από τη μια να θέλουν τη συμφωνία και από την άλλη να ζητούν εκλογές. «Αν ήμουν εγώ Μητσοτάκης θα ψήφιζα την αξιολόγηση, καθιστώντας υπεύθυνο τον πρωθυπουργό να την εφαρμόσει», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς στεκόμαστε στη συμφωνία του 2015 και τη σκληρή διαπραγμάτευση για εργασιακά και αντίμετρα και απέναντι στη λογική δεχθείτε τα όλα να προχωρήσουμε, εμείς παλεύουμε και μετά λέει δεν ψηφίζω». Εκτίμησε ακόμη, πως ήταν πιο θετική η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κόκκινη γραμμή για τους ΑΝΕΛ είναι «να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες», ενώ –όπως ο ίδιος είπε- είναι πιο ελαστικοί σε ορισμένα ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και τα φορολογικά κίνητρα επιχειρήσεων ή μείωση του αφορολόγητου. «Δεν περνάει η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων», ανέφερε.

Χαρακτήρισε παρά φύσιν τη συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για τη ΝΔ να επιχειρεί ανανέωση με τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου. «Οι Νεοδημοκράτες χειροκροτούν τον Βενιζέλο και οι ΠΑΣΟΚτζήδες τον Βορίδη», είπε και σε ερώτηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υποστήριξε πως «θα πρέπει να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση των ευθυνών Βενιζέλου».

Σε ερώτηση για την παρουσία Φίλη στη επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής απάντησε πως «είναι καλύτερα που μετέχει», καθώς θα μπορεί να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από τον αρχηγό ΓΕΑ και τον αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας για το θέμα των αεροσκαφών. «Ή θα πείσει ο Φίλης τους αρχηγούς ή οι αρχηγοί τον Φίλη», είπε και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν «βρωμάει» το ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, αστειεύτηκε: «Ποιο κόμμα βρωμάει πιο πολύ; Εμείς πάντως, πλενόμαστε, δεν έχουμε πρόβλημα».

Σε ότι αφορά τέλος, το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης στης οποίας το τιμόνι ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως ήταν άλλες οι συνθήκες τότε και πως «είναι σαν να αναπολείς τι έχεις κάνει λάθος σε ένα γάμο, άστα να πάνε στο διάολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ