ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απασφάλισε ο Μεϊμαράκης κατά Μητσοτάκη: «Τζάμπα μαγκιές»

Απασφάλισε ο Μεϊμαράκης κατά Μητσοτάκη: «Τζάμπα μαγκιές»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ

Σαφείς αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και το «όχι» σε μέτρα και αντίμετρα άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή του με την επίσημη γραμμή που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εκ του ασφαλούς τη στάση που τηρεί σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «τζάμπα μαγκιές».

Όπως είπε, οι συνθήκες του 2015 είναι πολύ διαφορετικές από τις σημερινές, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν διέθετε τότε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις το μάγκα και λες δεν ψηφίζω», συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε.

Επέμεινε μάλιστα, στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης που στήριζε και στηρίζει –όπως είπε- όλα τα χρόνια, θυμίζοντας ότι είχε θέσει ως προϋπόθεση για το «ναι» τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Σχολίασε και την πρόταση Λοβέρδου για αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία των μέτρων, επισημαίνοντας ότι αυτή οδηγεί σε ευκολότερη ψήφιση των μέτρων. Σημείωσε δε, ότι αν εγκαταλείψει η αντιπολίτευση την αίθουσα τότε θα απαιτηθεί απλή πλειοψηφία των παρόντων, ήτοι 120 βουλευτές ενώ αν παραμείνει θα απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ