ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε ο Ευ. Μεϊμαράκης μετά το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ΚΕΦΕ

Τι απάντησε ο Ευ. Μεϊμαράκης μετά το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ΚΕΦΕ

Απάντηση σε σενάρια που τον θέλουν να επιζητά σκόπιμα να τορπιλίσει τη διαδικασία των εκλογών της ΝΔ έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Απάντηση σε σενάρια που τον θέλουν να επιζητά σκόπιμα να τορπιλίσει τη διαδικασία των εκλογών της ΝΔ έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Τόνισε πως με τη σημερινή του παρέμβαση θέλησε να υπογραμμίσει πως "την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαικού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ".

Και συνέχισε: "Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γινονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες".

Α. Παπαμιμίκος: Προέχει η ενότητα και το αύριο της ΝΔ

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος χαρακτήρισε ατυχή τα σημερινά γεγονότα λέγοντας ότι συμβαίνουν και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσει αυτή τη στιγμή.

"Αλλού είναι η ουσία. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της παράταξης", ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων αλλά και στο ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές διασαφήνισε ότι εξαρχής είχε συσταθεί σχετική τεχνική επιτροπή ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ με εκπροσώπους των υποψηφίων η οποία έχει ήδη προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

"Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ", συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ