ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Συνεπής ο Μεϊμαράκης, δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ

Γεωργιάδης: Συνεπής ο Μεϊμαράκης, δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θέση αναφορικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έκανε λόγο για «τζάμπα μαγκιές», ασκώντας ουσιαστικά κριτική στη Νέα Δημοκρατία, πήρε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε αρχικά ότι «το καλοκαίρι του 2015 είχα κάνει τη σχετική συζήτηση και είχα καταθέσει την πρότασή μου στο κόμμα.

Είχα πειθαρχήσει παρόλο που είχα διαφωνήσει. Ημουν υπέρ του να αποχωρήσουμε από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και να περάσει το μνημόνιο με 120 ψήφους. Ομως, δεν έχει αυτό σημασία, αυτά έγιναν τότε.

Για να αποκαταστήσω την αλήθεια όμως, ο κ. Μεϊμαράκης τότε επέλεξε μία πολύ αξιοπρεπή και εθνικά υπεύθυνη στάση. Αυτό που στην ουσία προσπάθησε να κάνει ήταν να πείσει τον κ. Τσίπρα να φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με την τρόικα».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέχεια ότι «αυτή την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη που δεν ήταν χωρίς πολιτικό κόστος για τον ίδιο, υπό την έννοια ότι είναι και πιο γενναία, ο κ. Τσίπρας μέσα σε λίγες ημέρες την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων προκηρύσσοντας εκλογές με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Αρα ο κ. Μεϊμαράκης είναι συνεπής σε αυτό που διαχρονικά έλεγε.

Σε καμία περίπτωση αυτό που είπε χθες δεν ήταν αμφισβήτηση της σημερινής πολιτικής γραμμής της ΝΔ και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα στη ΝΔ με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη τον οποίο όλοι σεβόμαστε.

Επαναλαμβάνω, το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μία εθνικώς υπεύθυνη επιλογή, ρίσκαρε, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν ήταν αντάξιος του Μεϊμαράκη σε εκείνη τη φάση»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ