ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η κόντρα Σκουρλέτη - Πατούλη

Στα άκρα η κόντρα Σκουρλέτη - Πατούλη

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Αφορμή στάθηκε δήλωση του κ. Πατούλη στην οποία σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ δεν υιοθετεί την άποψη του κ. Σκουρλέτη ότι είναι «αφελής ρητορική» η θέση της Αυτοδιοίκησης ότι «ο καθένας αποφασίζει για τον τόπο του». Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό να απαντήσει «σε ποια χώρα του κόσμου εφαρμόζεται το μοντέλο που ο ίδιος προωθεί», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βάλει στο στόχαστρο την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά υπερασπίζεται παρωχημένες, παλιομοδίτικες απόψεις. Η αντίληψη, βάσει της οποίας κάποιοι αντιμετωπίζουν τους δημάρχους ως "πασάδες στα Γιάννενα" αφορά τον προπερασμένο αιώνα», τονίζει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Στην απάντησή του το γραφείο του υπουργού ρωτά τον κ. Πατούλη αν γνωρίζει ότι «η απλή αναλογική, ως μέσο αποτύπωσης της αυθεντικής έκφρασης των λαϊκών συσχετισμών εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και συμπληρώνει:

Αλήθεια, είναι η απλή αναλογική που οδηγεί στην άλωση της Αυτοδιοίκησης κι όχι η παλαιοκομματική τακτική του χρίσματος «εκλεκτών» και το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα;.

Σύμφωνα με το υπουργικό γραφείο η «εξήγηση για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης δόθηκε χθες, από τις κοινές δηλώσεις του με τον κ. Βορίδη, υπεύθυνο της ΝΔ για θέματα Αυτοδιοίκησης».

«Αντιλαμβάνεται άραγε, ο κ. Πατούλης, την έννοια των δημόσιων πολιτικών οι οποίες οριοθετούν το πλαίσιο δράσης της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ορίζει και το Σύνταγμα;», προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε γαλάζιο, ούτε κόκκινο χρώμα, αν κι έχει, βεβαίως, ανάγκη από προγραμματικές προτάσεις. Σκοπός της, όμως, είναι η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ