Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ
Συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε την προσοχή του στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και αυτοσυγκράτηση.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Εκφράσθηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση τους, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της εντεινόμενης αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δυο χωρών στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας.
Τέλος, εξετάσθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και οι εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Μόσχα κατά Ουάσινγκτον: «Πειρατεία και ληστεία» ο αποκλεισμός της Βενεζουέλας
16:57
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε εφημερεύοντα νοσοκομεία – Κέρασε γλυκά τους εργαζόμενους
16:40
«Αργή αλλά σταθερή πρόοδο» στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας βλέπει η Μόσχα
16:27
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02