ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πέρκα: Η φοροδιαφυγή υπεύθυνη για την υπερφορολόγηση

Π. Πέρκα: Η φοροδιαφυγή υπεύθυνη για την υπερφορολόγηση
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην φοροδιαφυγή χρέωσε την υπερφορολόγηση των πολιτών η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα.

«Η υπερφορολόγηση έρχεται από τη φοροδιαφυγή που υπήρχε τόσα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πέρκα σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με στοιχεία και επιχειρήματα», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΣΚΑΪ.

Η κ. Πέρκα όρισε ως στόχο της κυβέρνησης για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, που είναι στην Ελλάδα, να βγει «η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

«Πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τελευταία στιγμή για τα αντίμετρα», ανέφερε και επεσήμανε πως θα είναι μεγάλη επιτυχία ο καθορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων.

Απάντηση από την ΝΔ και την Ν. Κεραμέως

Η απάντηση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε άμεσα, με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, που εμφανίστηκε στην ίδια εκπομπή, να τονίζει:

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. ... πανηγύριζε μετά τις 20 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα συνοδευτεί από επιπρόσθετα μέτρα, καθώς τους τελευταίους μήνες οι δανειστείς έθεσαν το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου, αλλά και περικοπών σε συντάξεις.

«Μετά από 10 μήνες κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εκδώσουν τις νέες συντάξεις, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός», είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένη να ψηφίσει την «φορομπηχτική», όπως την χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ