ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Έτσι θα έρθει η έξοδος από την κρίση

Αυγενάκης: Έτσι θα έρθει η έξοδος από την κρίση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση, επισήμανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος στη Θάσο.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια.

«Το συνολικό μας σχέδιο έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Αυτό σε συνδυασμό με πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Αυγενάκης χαρακτηρίζοντας τη φορολογική μεταρρύθμιση ως κομβική για την Ελλάδα.

Όπως είπε, αυτή θα είναι και η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε ως κυβέρνηση η ΝΔ, με έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επιτάχυνση στις διαδικασίες αδειοδότησης. Άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΝΔ αφορούν τη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και επιβράβευση των καλών δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τομές στην Παιδεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. «Συνεχίζουμε να ενεργοποιούμε τα κομματικά κύτταρα σε όλη την επικράτεια. Για εμάς νίκη δεν είναι μια επικράτηση στις εκλογές. Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την ανάταξη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση και την επιτροπεία. Οι αρχές μας, οι αξίες μας και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι σαφείς και – πλέον – γνωστοί και οι πολίτες μας εμπιστεύονται» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ