ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα λεγόμενα της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, που επεσήμανε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τριμηνιαία και όχι τελικά, παρέπεμψαν κυβερνητικές πηγές, μετά την παρουσίαση των προσωρινών στοιχείων της Αρχής, τα οποία έδειξαν ύφεση 1,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

«Περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου» σχολίασαν πηγές της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι η ίδια η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία, λέγοντας ότι αυτά είναι προσωρινά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι βασικός στόχος για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας παραμένει το επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική: Να κλείσει το Staff Level Agreement και στη συνέχεια οι συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ανέφεραν, ακόμη, ότι στη σημερινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια θα υπάρξει ανασκόπηση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τα επόμενα βήματα.

Ως προς το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το εκτενές κείμενο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα συνδιαμορφωθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με το χρονοδιάγραμμα των βημάτων που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ