ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Εμμονικοί οι δανειστές με κάποια αιτήματα

Σκουρλέτης: Εμμονικοί οι δανειστές με κάποια αιτήματα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απέφυγε να θέσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης υπογραμμίζοντας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι «σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν μπορούμε να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα».

Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε τους δανειστές για εμμονή και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η εμμονή από την πλευρά των θεσμών με τρόπο απόλυτο σε κάποια αιτήματα σχετίζεται με δική τους ιδεολογική εμμονή και όχι με τις ανάγκες της Ελλάδας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κρατά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. «Η ΝΔ με έναν λυσσαλέο τρόπο κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την κυβέρνηση, αδιαφορώντας αν βάζει πλάτη σε εκείνους που θέλουν σκληρά και επώδυνα μέτρα σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε τα μέτρα που έφερνε η ΝΔ στη Βουλή και πίεζε για να μην περάσουν σκληρά μέτρα, η ΝΔ όμως μας πιέζει να ψηφίσουμε πολύ σκληρά μέτρα» επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ για «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων» , έκανε λόγο για «αρνητικό βήμα, το οποίο αδυνατίζει τα επιχειρήματα της ενοποίησης». Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι η Ευρώπη πλέον αντιμετωπίζει στρατηγικό δίλημμα για το πώς θα προχωρήσει, δηλαδή αν θα ακολουθήσει τις αξίες στη βάση των οποίων δημιουργήθηκε ή θα επιλέξει να οδηγηθεί σε πολιτικές που θα δημιουργήσουν μεγάλες ανισότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ