Nέα πολιτική πρωτοβουλία στην κεντροδεξιά από Τσιτουρίδη καιΤσιαρτσιώνη
Νέα πολιτική πρωτοβουλία εισέρχεται στην ελληνική πολιτική σκηνή με την παρουσίαση του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών, που μεταξύ άλλων φέρουν την υπογραφή των Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκου Τσιαρτσιώνη.
Η πολιτική πρωτοβουλία εντάσσεται στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η ημερομηνία της παρουσίασης επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές. Οι δύο πολιτικοί διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».
Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».
Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».
«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Στα 66 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Έως 30/9 οι αιτήσεις
02:00
Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά την περίοδο του Πάσχα
01:00
Αυστηρότερα μέτρα στα ΜΜΜ: Πρόστιμα έως 100 ευρώ και ποινές για παραβάτες
00:30
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ: Από την κόλαση στην… στενωπό - Η εύθραυστη εκεχειρία και ο απρόβλεπτος Νετανιάχου
23:56