ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Ελπίζω να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος

Κώστας Καραμανλής: Ελπίζω να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

«Ελπίζω πράγματι να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος», λέει ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «και τώρα, αν τελικά καταφέρουν να κλείσουν έστω και αργοπορημένα την αξιολόγηση, θα περιμένουμε να μάθουμε και τον λογαριασμό».

Ο κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζει, επίσης, ότι «την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου», επισημαίνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει η ΝΔ να ζητά εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το πότε θα γίνουν εκλογές εναπόκεινται στην κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει όμως ότι ο ίδιος είναι, γενικά, κατά των πρόωρων εκλογών «εδώ, όμως, έχουμε μια ειδική περίπτωση γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερο κακό».

Ο κ. Καραμανλής δηλώνει, μιλώντας για τα μέτρα, ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε συνολικά τα μέτρα του κ. Τσίπρα» και σημειώνει ότι «εμείς ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα κακώς κείμενα της συμφωνίας μπορέσουμε».

Επιπλέον, για την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα το 2015, υποστηρίζει ότι «η ΝΔ το 2015 ψήφισε την παραμονήτης χώρας στο ευρώ» και δηλώνει ότι «προσωπικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος τότε προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα και την παράταξη».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζει ότι «η χώρα μας χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, δεν πρέπει να παρασυρθεί από την κλιμάκωση που επιδιώκει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία», και εκφράζει την άποψη ότι «ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να τα χειρίζονται θεσμικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και όχι ο υπουργός Άμυνας».

Για τις δημόσιες παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου που υπερασπίζεται με πάθος τον Καραμανλισμό, ο βουλευτής Σερρών υπογραμμίζει ότι «είναι γνωστό ότι πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χαίρει εκτίμησης και υψηλής δημοτικότητας και πέραν των τειχών της ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποτελεί αναμφισβήτητα την ευρύτερα αποδεκτή πολιτική και ιστορική προσωπικότητα των 4-5 δεκαετιών» διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει πως όσοι τους εκτιμούν μπορούν να θεωρούνται πολιτικά «καραμανλικοί».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την στάση των οδηγών ταξί, απέναντι στη ΝΔ, ο βουλευτής Σερρών λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν κρίνω τη στάση κανενός επαγγελματία και συνδικαλιστή» ξεκαθαρίζει, όμως, ότι «φιλελευθερισμός δεν σημαίνει παρανομία, ασυδοσία, να μην υπάρχουν κανόνες και να μην προστατεύεται ο επαγγελματίας αλλά και ο καταναλωτής».

Αναφερόμενος, προσωπικά στους οδηγούς ταξί, ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει: «Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ταξί και πάντα χαίρομαι να συζητώ με τους οδηγούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ