ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυραγάνης για παραβάσεις ΚΟΚ: Θα πληρώνουν περισσότερα οι πλούσιοι

Μαυραγάνης για παραβάσεις ΚΟΚ: Θα πληρώνουν περισσότερα οι πλούσιοι

Αμετακίνητος στην επιβολή προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με το εισόδημα παραμένει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Μαυραγάνης.

«Θα είμαστε πιο αυστηροί σε τέσσερις κυρίως παραβάσεις. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση stop, υπέρβαση ταχύτητας πάνω από 40 χιλιόμετρα και από την άλλη πλευρά οινόπνευμα. Σε αυτές τις παραβάσεις και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης των πινακίδων και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος και δεν θα επιστρέφονται» δήλωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm.

Ωστόσο, ο κ. Μαυραγάνης, ξεκαθαρίζει ότι το πρόστιμο για τους φτωχούς δεν θα μειωθεί, αλλά θα διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.

«Η ποινή πρέπει να έχει αποτρεπτική ισχύ και να έχει αποτρεπτική ισχύ για όλους θα πρέπει να έχει και για αυτούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα. Δεν θα μειωθεί για τους φτωχούς το πρόστιμο, θα είναι εκεί που είναι σήμερα, αυτό το οποίο προτείνουμε είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα για του οποίους ίσως κάποια πρόστιμα να μην έχουν την ίδια αποτρεπτική ισχύ να προσαρμοστεί στο εισόδημά τους όχι βεβαίως από τους τροχονόμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ