Ερώτηση Μπακογιάννη - Μπούρα για τον Κρέγκελ
Με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ο Γιαν Κρέγκελ, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως, ζητά να πληροφορηθεί η Νέα Δημοκρατία.
Με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας υπογραμμίζουν ότι ο κ. Κρέγκελ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη.
Ο Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα», ενώ έχει υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».
Τον προβληματισμό του για την επιλογή Κρέγκελ εκφράζει με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
«Για πόσο ακόμη, Κύριε;»: Η επιστολή του Πάπα μετά τον θάνατο μητέρας και κόρης στη Γάζα
23:11
Τουρκία και Πακτιστάν στέλνουν στρατιωτικές ενισχύσεις στη Σαουδική Αραβία
23:00
Γιαγιά συνελήφθη για επίθεση σε βάρος νηπιαγωγού στα Πατήσια
22:55
«Απειλές» επικαλείται ο Τραμπ για απόσυρση βομβαρδιστικών των ΗΠΑ από τη βάση Fairford
22:49