Ερώτηση Μπακογιάννη - Μπούρα για τον Κρέγκελ
Με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ο Γιαν Κρέγκελ, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως, ζητά να πληροφορηθεί η Νέα Δημοκρατία.
Με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας υπογραμμίζουν ότι ο κ. Κρέγκελ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη.
Ο Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα», ενώ έχει υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».
Τον προβληματισμό του για την επιλογή Κρέγκελ εκφράζει με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
Fuel Pass: Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
07:35
Η δημοφιλής οικογενειακή σειρά που «χάνεται» την Πρωτομαγιά και όσα ακόμη φεύγουν από το Netflix
07:33
Eιρηνικός: Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου φερόμενων ως διακινητών ναρκωτικών (vid)
07:24
Επιχείρηση «νηνεμία» για την κυβέρνηση - Στροφή στη θετική ατζέντα μετά την «θύελλα»
07:21