Ερώτηση Μπακογιάννη - Μπούρα για τον Κρέγκελ
Με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ο Γιαν Κρέγκελ, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως, ζητά να πληροφορηθεί η Νέα Δημοκρατία.
Με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας υπογραμμίζουν ότι ο κ. Κρέγκελ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη.
Ο Γιαν Κρέγκελ, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα», ενώ έχει υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».
Τον προβληματισμό του για την επιλογή Κρέγκελ εκφράζει με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
Άγιος Δημήτριος: Απολογούνται οι τρεις που κατηγούνται για υπόθαλψη του 20χρονου δολοφόνου
09:05
Με αντίμετρα προειδοποιεί η Κίνα την ΕΕ αν υιοθετηθεί σχέδιο για την προώθηση του «Made in Europe»
09:03
Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: «Είχαμε οικονομικές διαφορές» - Τι κατέθεσε ο 28χρονος Τούρκος - Αναζητούνται οι δράστες
08:58
Axios: Το Ιράν «παγώνει» τις συνομιλίες για τα πυρηνικά μέχρι την επίλυση της κρίσης στο Ορμούζ
08:55