ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Κίνδυνος να φτάσουν στα ελληνικά νησιά 200.000 πρόσφυγες

Γεωργιάδης: Κίνδυνος να φτάσουν στα ελληνικά νησιά 200.000 πρόσφυγες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την κόντρα της Τουρκίας με την Ολλανδία και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ένταση για την Ελλάδα σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν συνεχιστεί η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τους Ευρωπαίους θα έλθει μία ημέρα που η Άγκυρα θα σπάσει τη συμφωνία για το προσφυγικό και υπάρχει κίνδυνος να φτάσουν στα ελληνικά νησιά 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, εκτίμησε πως τυχόν μαζική εισροή θα τινάξει την ελληνική οικονομία στον αέρα.

Σχολιάζοντας την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, όπου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 17 ποσοστιαίες μονάδες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «και με αυτή την δημοσκόπηση πείθεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρέπει να κάνει εκλογές και να κλείσει την αξιολόγηση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι καθυστερεί, τόνισε. «Αν έχει αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να μείνει πρωθυπουργός ,που εγώ πιστεύω ότι το έχει αποφασίσει, πρέπει να κλείσει αμέσως την αξιολόγηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αύξηση της έκτακτης ρευστότητας που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, σημειώνοντας πως αποδεικνύει πως η οικονομία αρχίζει να «στρίβει προς τα κάτω».

Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές θα ζητούν μέτρα, είπε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ