ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από την καθυστέρηση της αξιολόγησης

Σταϊκούρας: Τεράστιο το κόστος από την καθυστέρηση της αξιολόγησης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τεράστιο είναι το κόστος της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης για τη χώρα και τους πολίτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ εξηγεί σε δήλωσή του πως η καθυστέρηση του 2015 και του 2016 «φόρτωσε» στους πολίτες ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που υφίστανται ακόμη και σήμερα, τον οριζόντιο και αυτόματο ”κόφτη”, το αιώνιο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και 9 δις ευρώ μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης έχει προσθέσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή του αφορολόγητου και των συντάξεων, και για μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018.

Τέλος, σημειώνει πως η καθυστέρηση έχει ήδη προσθέσει κόστος στην οικονομία. «Η χώρα ”βούλιαξε” στην ύφεση, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, θέσεις απασχόλησης χάθηκαν, καταθέσεις αποσύρθηκαν, τα ”κόκκινα δάνεια” αυξήθηκαν, το κόστος δανεισμού των τραπεζών αυξάνει και πάλι», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, είναι το κόστος της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας, των καθυστερήσεων και ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Της Κυβέρνησης που συνεχίζει να σωρεύει τεράστιο κόστος στην οικονομία και τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ