ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Ανύπαρκτες οι δηλώσεις μου για προσκλήσεις σε Τούρκους (vid)

Κατρούγκαλος: Ανύπαρκτες οι δηλώσεις μου για προσκλήσεις σε Τούρκους (vid)
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σκληρή απάντηση προς την Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τον σάλο που έχει προκληθεί για τις δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση, στην διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αποδέχεται την πιθανότητα να κάνουν οι Τούρκοι καμπάνια στη Θράκη. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και των βουλευτών της, κάνει λόγο για «ανύπαρκτες δηλώσεις του περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις και για ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ».

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως «δείχνουν όμως ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι, ο κ. Κατρούγκαλος, αναφορικά με την απαγόρευση συγκεντρώσεων από τις ολλανδικές αρχές, δήλωσε:

Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας.

Ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Όσο για το ενδεχόμενο να γίνουν αντίστοιχες προεκλογικές ομιλίες στην Ελλάδα , ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Τέλος, ο υπουργός ανοίγοντας «παράθυρο» στις συγκεντρώσεις και στη χώρα μας είπε:

Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ