ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Τους παρακαλώ να με πάνε στο ειδικό δικαστήριο»

Βαρουφάκης: «Τους παρακαλώ να με πάνε στο ειδικό δικαστήριο»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση έως τον Ιούλιο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση» είπε ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Παράλληλα χαρακτήρισε «καταστροφή» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η επιλογή της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.

Ερωτηθείς για το εάν η ρήξη θα οδηγήσει σε δραχμή απάντησε: «Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης». Επίσης σημείωσε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε τι είπε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έπειτα από την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα:

Του είχα πει πως στόχος των δανειστών είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit.

Στην ερώτηση αν φοβάται το ειδικό δικαστήριο απάντησε: «Τους παρακαλώ να κάνουν ειδικό δικαστήριο. Παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο, θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό, οποιοδήποτε forum. Να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να δούμε ποιος κοτάει και ποιος φοβάται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ