ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύνουν τις διαφορές τους Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης τη Δευτέρα

Λύνουν τις διαφορές τους Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης τη Δευτέρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με την πολιτική "παγωμάρα" να κυριαρχεί ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη οι δύο άντρες αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να πέσουν οι τόνοι, στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οι δύο πλευρές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας διαμηνύουν πως σκοπός είναι η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη αν και επισήμως η Πειραιώς υποβαθμίζει το γεγονός και δηλώνουν πως δεν υπάρχει καμία ένταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Στη συνάντηση αυτή θα τεθούν επί τάπητος η οργάνωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και η τακτική, καθώς ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει πολλές αντιρρήσεις για την αντιπολιτευτική τακτική.

Αυτό είχε φανεί και στο πρόσφατο παρελθόν όταν ο κ. Μεϊμαράκης είχε κάνει λόγο για τζάμπα μαγκιές, αναφορικά με την αδυναμία συνεννόησης με την κυβέρνηση σε σοβαρά θέματα για τη χώρα. Η φράση αυτή είχε προκαλέσει συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία με τον εκπρόσωπο του κόμματος, κ. Κικίλια να επικοινωνεί με τον πρώην πρόεδρο.

Ωστόσο, η ένταση αποσοβήθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη να αναφέρει πως η φράση του αυτή δεν είχε να κάνει με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με τις δηλώσεις του κ. Βορίδη που είχε αφήσει αιχμές για την ψήφιση των μέτρων το καλοκαίρι του 2015 και από τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ