ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα του Πρωθυπουργού: Ο Τσίπρας απαντά στον Λεβέντη για την Υγεία

Ώρα του Πρωθυπουργού: Ο Τσίπρας απαντά στον Λεβέντη για την Υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» και ταυτόχρονα προανήγγειλε τη σσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Όπως ανέφερε, μία μονάδα ανά 10.000 κατοίκους, θα οργανώνει τη θεραπεία και την πρόληψη και θα αποσυμφορήσει τα μεγάλα νοσοκομεία. «Ως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 τέτοιες μονάδες και ως το τέλος του έτους άλλες 239. Τρία εκατομμύρια πολίτες θα είναι καλυμμένοι από τέτοιες μονάδες ως το τέλος του 2017. Είναι μια μεγάλη τομή» τόνισε επ' αυτού, ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό, όμως, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ότι οι δομές αυτές θα ξηλωθούν. «Μείναμε άφωνοι. Δεν ξέρω αν είναι από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, αν είναι άσχετος ή αν είναι από εμπάθεια, που είναι και το χειρότερο» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, για να υποστηρίξει ότι η τοποθέτηση αυτή, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποκάλυψε το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Χωρίς να γίνει «παράδεισος» ο χώρος της Υγείας, όπως αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, το έργο που θα κατατεθεί με το τέλος της κυβερνητικής θητείας, θα είναι «ασύλληπτο» εν συγκρίσει με το τι έγινε επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής, πρόσθεσε ότι «για πέντε ολόκληρα χρόνια στον χώρο της δημόσιας Υγείας δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να "βαφτίζουν" τις περικοπές "μεταρρυθμίσεις"».

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ