ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ολοκληρώθηκαν έργα που ήταν βαλτωμένα εδώ και 11 χρόνια

Σπίρτζης: Ολοκληρώθηκαν έργα που ήταν βαλτωμένα εδώ και 11 χρόνια
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Ολοκληρώθηκαν σε δύο χρόνια έργα που ήταν βαλτωμένα για έντεκα χρόνια», δήλωσε συνέντευξή του ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημειώνοντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή και το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Οι γραμμές των λεωφορείων αλλάζουν, όπως και η φιλοσοφία του σχεδιασμού των γραμμών. Στόχος μας είναι η ύπαρξη γραμμών από τις γειτονιές της Αθήνας στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, η ένταξη των αστικών ΚΤΕΛ στον σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης του πολίτη προς τα μέσα αστικών συγκοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της αξιολόγησης ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνησης δίνει μια μεγάλη διαπραγματευτική μάχη, σημειώνοντας:

Το ζητούμενο δεν είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης με όποιους όρους, όπως μας παρότρυνε η ΝΔ και όπως έπραττε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι οι τελικές αποφάσεις να φέρουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Να προβλέπουν ευνοϊκά μέτρα για τους αδύνατους και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια ο υπουργός καταφέρθηκε και κατά την Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως: «σκεφτείτε να δεχόμασταν κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών όπως έκανε η ΝΔ και οι συνεργάτες της... Θα έκλεινε γρήγορα η αξιολόγηση και μαζί αρκετές χιλιάδες ζωές, ενώ σημειώνει πως:

Όσο κι αν μας κατηγορεί η ΝΔ για σπατάλες, οι άνεργοι και οι κοινωνικά αδύνατοι θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν. Θα κοπούν τα κυκλώματα που ανέχονταν όλα αυτά τα χρόνια, ληστεύοντας τις αστικές μεταφορές και τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης αμφισβητεί τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και αναφέρει ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα γιατί απλά είναι κομμάτι τους. Ακριβώς το αντίθετο από την ηγετική ομάδα της ΝΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ