ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες, κάτι στο οποίο, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσει η ΝΔ. 

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι "η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο του πακέτου των μέτρων" και εξήγησε ότι "τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί μετά το 2018".

Για την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι στηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά ότι "μετά τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, μετά τις «ηρωικές διαπραγματεύσεις» που κατέληξαν σε υπερφορολόγηση των πάντων και περικοπές συντάξεων, αυτή η ρητορική πέφτει στο κενό, για να μην πω ότι ακούγεται γελοία".

Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Παραπολιτικά υποστηρίζει ότι "το χέρι της συναίνεσης η ΝΔ το έδωσε στον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο κ. Τσίπρας επέλεξε από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τον όμοιό του σε λαϊκισμό κ. Καμμένο για να κάνει κυβέρνηση". "Η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ελλείψει πολιτικής πρότασης επενδύει στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας", προσθέτει.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι "ήταν ο πρώτος που μίλησε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Αυτό επανέλαβε και στο κ. Σοϊμπλε και σας διαβεβαιώνω ότι βρήκε ευήκοα ώτα".

Σε ερώτηση για τον αν η ρητορική και οι διαρροές του υπουργού ΄Αμυνας θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα τονίζει ότι "παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Άμυνας να ασκεί εξωτερική πολιτική και αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό. Στην περίπτωση δε που έχουμε να κάνουμε με ασόβαρους και ανεύθυνους ανθρώπους αυτό γίνεται επικίνδυνο για τη χώρα" και διευκρινίζει ότι "ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή. Είναι ακριβώς στον αντίποδα, καθώς βάζει πάνω από όλα την καρέκλα και όχι τη χώρα".

Τέλος αναφορικά με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου δηλώνει πως "δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα με πραγματική ανάπτυξη η οποία δεν διαψεύσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ