ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ.Αντωνοπούλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην υπηρεσία των ανέργων (pics)

Ρ.Αντωνοπούλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην υπηρεσία των ανέργων (pics)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δημαρχείο του δήμου Τρικκαίων με την συμμετοχή της αναπληρωτού υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κ. Ράνια Αντωνοπούλου μετά το πέρας των συνομιλιών χαρακτήρισε την συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα και αποκάλυψε το περιεχόμενό των συνομιλιών.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων. Βασικά για το πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί ο δήμος για την επανένταξη μακροχρόνιων ανέργων, την κοινωφελή εργασία, συζητήσαμε τα πρωτοποριακά έργα που έχει προγραμματίσει, και με μεγάλη χαρά είδα ότι οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά ακόμα και στον καθορισμό των δράσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας, συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην υπηρεσία των ανέργων, να τους βοηθήσει στην επανένταξή τους και να μπορέσουν να υλοποιήσουν οι ίδιοι οι άνεργοι έργα τα οποία έχουν απήχηση στην τοπική κοινωνία. Φαίνεται, διευκρίνισε, πως ο δήμος Τρικκαίων είναι ένας από αυτούς που κινήθηκε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα ήδη.

«Σήμερα ξέρουμε ότι το 2016, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δημιουργήθηκαν 136.000 θέσεις εργασίας» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσέθεσε:

«Βάζουμε φρένο στην κατηφόρα που είχαμε. Το μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει κανείς μπορεί να κριθεί στο τέλος μίας περιόδου. Οπωσδήποτε υπάρχουν προβλήματα τα οποία από κοινού, και χωρίς κομματικό πρόσημο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, φτώχεια, μεγάλη ανεργία, προσφυγικό, από την άλλη όμως το να επικεντρωνόμαστε στο μισό αρνητικό στοιχείο που έχουμε, να παραβλέπουμε τα θετικά στοιχεία, είναι σαν να έχω έρθει εγώ και ενώ ο δήμαρχος έχει κάνει μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια, επειδή υπάρχει ένα θέμα διαμαρτυρίας, κανείς να απαξιώσει όλο το έργο και όλη την καλή προσπάθεια που έχει γίνει. Λέω λοιπόν ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, κανείς - όπως έχει πει ο ίδιος πρωθυπουργός - δεν πανηγυρίζει, ούτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ούτε για την ανεργία, ούτε για τη φτώχεια».

DSCF6227

Η προσπάθεια όμως είναι πραγματική και οι ωφελούμενοι, οι άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν είναι αυτοί οι οποίοι στο τέλος θα μας κρίνουν αν κάναμε καλά τη δουλειά μας ή όχι, σημείωσε ολοκληρώνοντας η κ. Αντωνοπούλου.

Επισήμανε πως βασική προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η χώρα, είναι πρώτα να σταματήσει η κατρακύλα και συμπλήρωσε: «2013 με 2014, τα στατιστικά στοιχεία τι μας λένε; Ότι οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 20%. Άρα η μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής ανέβηκε κατά 20%. Ερχόμαστε στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την εποχή που αναλάβαμε εμείς τα καθήκοντά μας μέχρι τώρα έχει αυξηθεί η μερική απασχόληση και εκ περιτροπής; Ναι, κατά πόσο; Κατά 1,5%. Γιατί συζητάμε λοιπόν;».

DSCF6299

Την ίδια ώρα, έξω από το δημαρχείο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από συλλογικότητες και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς με συνθήματα κατά της λιτότητας και των μνημονίων, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

DSCF6257

(Η αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε το νέο Μουσείο των Τρικάλων)

πηγή φωτογραφιών: Δήμος Τρικκαίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ