ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Για συνθηκολόγηση ηττημένου κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση έπαιξε καθυστέρηση. Χωρίς σχέδιο, κλείστηκε στην άμυνα, δέχθηκε διαρκείς επιθέσεις από τους δανειστές και παραδόθηκε όπως πάντα. Τα έδωσε όλα. Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συνέντευξή της στη Real News.

Προσθέτει μάλιστα πως «μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Η κα Γεννηματά, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα εκκρεμές, κατηγορώντας τον ότι «ασκεί ακραίες συντηρητικές πολιτικές, με αριστερίστικες ιδεοληψίες, έχοντας ως στρατηγικό εταίρο ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της δεξιάς. Με αυτή την τακτική και τις πράξεις του δεν πείθει κανένα. Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες. Κανένας δεν υπολογίζει σ’ αυτόν για το μέλλον του τόπου».

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου μετά και το κάλεσμα Φίλη να φέρουν πρόταση στην παρούσα Βουλή για θέσπιση της απλής αναλογικής, η κα Γεννηματά σημειώνει:

«Αυτή η κουτοπόνηρη συζήτηση που προσπαθούν να ανοίξουν εδώ και λίγο καιρό ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους εκθέτει ακόμη περισσότερο. Γιατί δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε όταν έφεραν προς ψήφιση τον εκλογικό νόμο και το μόνο που τους ενδιαφέρει και σήμερα, είναι να χρησιμοποιούν μεγάλα θεσμικά ζητήματα μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να δεχτούν τη πρόταση μας για την πλήρη κατάργηση του μπόνους το οποίο να δίνεται σε επίπεδο 25-30 εδρών μόνο σε κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που λαμβάνουν το 42% σε εκλογές. Δεν το έπραξαν. Ο «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης επιμένει στο απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών. Κινείται σταθερά σε μια παλαιοκομματική λογική. Από δυο διαφορετικές αφετηρίες οι κύριοι συναντιούνται...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ