ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι» στην απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με δημάρχους στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και δεσμεύθηκε ότι αν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση θα αλλάξει αμέσως τη σχετική ρύθμιση.

Την αντίθεσή τους καθιέρωση της απλής αναλογικής εξέφρασαν και οι δήμαρχοι καθώς υπογράμμισαν ότι αυτό το ενδεχόμενο αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δήμαρχοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που, όπως επισήμανε, έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή.

Όπως σημειώνεται από πλευράς Ν.Δ., το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης