ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τζανακόπουλος: Έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και τα ενεργειακά βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση - που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας - , αλλά και στους δανειστές που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Ελληνική Δημοκρατία και η οποία διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο».

«Μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και για τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έτσι «θα φτάσουμε σε μία συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα και ει δυνατόν και εντός Απριλίου».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι «αντί να στηρίζει τη μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση υπονομεύοντας έτσι την πορεία της διαπραγμάτευσης».

«Η Νέα Δημοκρατία φροντίζει να υπενθυμίζει την προθυμία της στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, καμιά φορά δε, ζητάει και "τόσα και άλλα τόσα μέτρα", δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία, επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε "τζάμπα μαγκιά"» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Επαναλαμβάνουμε στη ΝΔ: Η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Απάντηση στον Ντάισελμπλουμ για τα ποτά και τις γυναίκες

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε και τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του Νότου «ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες».

«Η δήλωση είναι πλήρως άστοχη» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Υιοθετεί στερεότυπα που διευρύνουν το χάσμα Βορρά – Νότου και στρώνουν το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις. Για να μην αναφερθώ και στη σεξιστική πλευρά του ζητήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ