ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ καλλιεργούν το διχασμό και τον σεξισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ καλλιεργούν το διχασμό και τον σεξισμό

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, βρίθουν ρατσιστικών στερεοτύπων, προσβάλλουν ολόκληρους λαούς, καλλιεργούν το διχασμό μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και τον σεξισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει «απολύτως καταδικαστέα» τα σχόλια του κ. Ντάισελμπλουμ, τα οποία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και σημειώνει πως αυτά τα σχόλια «είναι και πλήρως αντίθετα στις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, οι οποίες οφείλουν να βρίσκονται στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

«Είναι ακριβώς αυτή η ρητορεία που ανοίγει τον δρόμο, αν όχι για την πολιτική, τουλάχιστον για την ιδεολογική ενίσχυση της ακροδεξιάς», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καλώς πράττουν και καταδικάζουν τώρα τέτοια σχόλια. Καλό θα ήταν, όμως, να θυμηθούν διάφορες δηλώσεις στελεχών τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες τροφοδότησαν την προπαγάνδα της βορειοευρωπαϊκής άκρας δεξιάς»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ