ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίκαιρη επερώτηση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα παιδείας

Eπίκαιρη επερώτηση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα παιδείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για "γενοκτονία" της εκπαίδευσης κατηγορούν το Νίκο Φίλη 15 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Γενοκτονία» της εκπαίδευσης συνιστούν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι πολιτικές επιλογές και οι πρακτικές που ακολουθεί ο Νίκος Φίλης, καταλογίζοντας του διαχειριστική ανικανότητα, ιδεοληπτικές επιλογές και κομματικό έλεγχο.

Δέκα πέντε βουλευτές με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για υιοθέτηση μέτρων οπισθοδρόμησης και ισοπέδωσης και υποστηρίζουν ότι «ο κατήφορος δεν έχει τέλος, καθώς το στίγμα του –που μοιάζει περισσότερο με κηλίδα- είναι ξεκάθαρο: κομματικοποίηση, πελατειακές λογικές, ρουσφέτια, ιδεοληψίες, ανικανότητα, αβελτηρία».

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κατάλογος των προβλημάτων είναι μακρύς και αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρουν ο Νίκος Φίλης διακρίνεται από απόλυτη
διαχειριστική ανικανότητα που σημαίνει ταλαιπωρία μαθητών, σπουδαστών και γονιών, από ιδεοληπτικές επιλογές, όπου η αριστεία αντιμετωπίζεται ως «ρετσινιά», ενώ για πρώτη φορά είναι στον αέρα οι υποτροφίες στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες φοιτητές των ΑΕΙ από το ΙΚΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ