ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και αναζητείται ένας συμβιβασμός σε εργασιακά και ενεργειακά, ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωνε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Απέφυγε ωστόσο, να προσδιορίσει τον χρόνο ολοκλήρωσης της και περιορίστηκε να δηλώσει αισιόδοξος ότι δεν θα επικρατήσουν οι ακραίες φωνές που καθυστερούν τη διαπραγμάτευση λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων που προφασίζονται πράγματα ανήκουστα.

«Διανύσαμε μεγάλη απόσταση μέχρι το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και να καθίσετε να σκεφθείτε τον τρόπο που πολιτεύεστε», είπε προς τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Με αφορμή δε, την επισήμανση του Γιάννη Μανιάτη πως «είχαν δίκιο οι Ράδιο Αρβύλα όταν παρουσίαζαν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον Ιανό, καθώς εμφανίζεται «δουλικός» απέναντι στους δανειστές», ο Νίκος Παππάς περνώντας στην αντεπίθεση, τον κατηγόρησε για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Ζήτησε δε, από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να εναρμονιστεί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στα pre-Summit των οποίων είναι πάντα καλεσμένος ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση και από την Άννα Ασημακοπούλου από τη ΝΔ που ανέφερε πως η συναίνεση απαιτεί ειλικρίνεια και αξιοπιστία. «Μην περιμένετε συναίνεση στα μέτρα που θα έρθουν, είναι δικά σας», είπε η βουλευτής της ΝΔ. «Το αντιπολιτευτικό βέρτιγκο να λάβει τέλος», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως το όχι σε όλα της ΝΔ, σημαίνει ότι δεν ψηφίζει τα αντίμετρα. «Η ΝΔ πήγε στο δεν ψηφίζουμε τίποτα, όταν πετύχαμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ